VIRTUELE WANDELING

Het is mogelijk om te voet alle belangrijke monumenten van levanto te bezoeken, via een prettige route afwisselend tussen oudheid, karakteristieke en mediterraanse natuur

Vertrekpunt van de wandeling is bij de rots "della Pietra" in zee, een steile trap komt uit bij het antieke "Castello".
Naar beneden via een voetpad langs met planten en bloemen begroeide huizen, hier komt de middeleeuwse "Mura" in zicht, tot aan de mooie kerk "Sant Andrea". Onder de kerk is een permanente expositie van "Cultura Materiale".
Verder naar beneden door de "via Emanuele Toso" wordt de plaats bereikt waar vroeger de oude "Darsena" (haven) en het commerciële centrum was gevestigd. Aan de overzijde bevindt zich de beroemde middeleeuwse "Loggia".
Om de "Mura" te bekijken eerst vanaf hier rechts aanhouden richting parkeerplaats. Halverwege linksaf de "via del Orlogio" in naar de oude muur en klokkentoren. Hierna terugkeren in de richting van de "Loggia".
Aan het begin van het plein rechtsaf, omhoog via een met keien geplaveide straat "via S. Giacomo", naar de kern van oudheid in de streek, het oratorium van "San Giacomo" en de bouwvallige kerk van "S. Maria della Costa".
Vanaf hier naar beneden tussen de huizen door en uitkomend in "via Guani". Hier ligt de grens tussen het oude en nieuwe gedeelte van het dorp. De straat gaat over in de "Via Garibaldi".
Halverwege de straat even linksaf door de "via Saragoni" om het vroegere "Monostero delle Clarisse" (Clarissen klooster) te bekijken. Terug door dezelfde straat en de route vervolgen, bij de splitsing links aanhouden.
De "Corso Roma" en het afwateringskanaal oversteken, langs olijfbomen leidt het pad uit de bewoonde omgeving tot aan het klooster en kerk van "SS. Annunziata", hier eindigt de route.
Maar voor de liefhebbers van wandelen of voor wie de auto bij de hand heeft is een bezoek aan Lavaggiorosso, Dosso, Montale, Legnaro en Chiesanuova zeker de moeite waard en maken de indruk van Levanto kompleet. Bovenop de uitstekende rots van "Mesco", in suggestieve positie langs de prachtige wandelroute van Levanto naar Monterosso, staat de ruïne van de afgelegen verblijfplaats van Sant'Antonio del Mesco.

Start hier uw virtuele wandeling

Naar het Castello