Vakantie-Bungalowpark
Bonassola (Ligurië) Italy
Het hele jaar
Het vakantiepark is gelegen in een beschermd gebied (15 hectare, rijk aan bomen en bloemen welke typisch zijn voor het mediterraanse gebied) dicht bij het Nationale Park van Cinque Terre.
De klimatologische eigenschappen van La Francesca zijn te danken aan de gunstige positie gericht naar het zuiden en beschermd tegen de Noordenwind. De temperaturen komen tijdens de koudste maanden zelden onder 10° , het weer is droog en zonnig voor het grootste gedeelte van het jaar, in de zomer staat er altijd een verkoelende wind. De soms hevige regens, verscherpen de geuren van het bos, terwijl in de winter het citrusfruit groeit en de rozen uitkomen.
De toeristen, die tegenwoordig steeds meer verlangen naar ongerepte plaatsen, vinden in La Francesca de ideale plaats voor een verblijf in alle seizoenen. Daar kunnen zij via oude wandelpaden door het landschap trekken en de natuurlijke geuren opsnuiven.

De zee
La Francesca ligt in een baai en kijkt uit op de zee van Cinque Terre met drie mooie baaien, tussen Punta del Carlino en Punta Gone. Het wilde en charmante landschap biedt geologisch karakteristieke en opmerkelijke rotsachtige beddingen. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van een zeevakantie, ver van lawaai en drukte, in een baai met glashelder water, dat door anjers en venkel wordt omringd. In kleine inhammen tussen de rotsen is het fijn om te zwemmen en te zonnebaden. Voor kinderen is er een zwembad dichtbij de zee.

Natuur en rust
Lopend over de schaduwrijke voetpaden van het park voelt men zich één geheel met het natuurlijke landschap. De meeste van de planten zijn inheems, maar allen hebben eigenschappen die helpen om zich aan te passen aan hun omgeving. Zij groeien in een bijzonder mild klimaat in de winter, maar ook in de zomer,  wanneer de hitte en het droge weer moeilijke voorwaarden scheppen. Groene gewassen overheersen, zowel in de bosvegetatie evenals in kenmerkende Mediterraanse maquis. De natuur biedt veel schoonheid, en daarom het belangrijk om haar te respecteren. Voor wie dit gebied wil leren kennen, organiseert La Francesca vaak botanische excursies, volwassenen en kinderen ontdekken hier de flora, fauna, zoogdieren, vogels en vissen.    

Vrijstaande huizen
De ééngezins volledig uitgeruste huizen, van verschillende grootte (2-8 gasten), zijn voorzien van alle moderne comfort: koelkast, kookplaat, badkamer met douche, telefoon, brandkast, TV aansluiting voor internationale ontvangst, centrale verwarming en een mooi terras met uitzicht op de zee.

Restaurant
In het restaurant kunt u Ligurische en traditionele Italiaanse gerechten tegen redelijke prijzen verkrijgen.

Jeugd
Voor de jongste gasten is er een speelplaats met wigwams, een fort, een auto en andere leuke speeltoestellen.

Dit is de juiste plaats voor uw ontspannen vakantie en culturele of natuurlijke excursies!